Bestuur.

Bestuur, Directie en Projectteams

Maak kennis met het EKANN team

Het bestuur en de directie

De directie, het bestuur en de projectteams werken nauw samen om van EKANN een organisatie met blijvende impact te maken. De directie heeft uitvoerende taken met de projectteams, het bestuur houdt toezicht. Samen is er al veel bereikt.

Directie

Albertine Baauw

Directeur en medeoprichter van EKANN

Ik ben werkzaam als kinderarts en arts internationale gezondheid en tropengeneeskunde. Ik heb veel ervaring opgedaan met de zorg voor vluchtelingenkinderen en de uitdagingen hierin. Ik vind dat iedereen recht heeft op goede zorg, tegelijkertijd zie ik dat vluchtelingenkinderen heel kwetsbaar zijn. Hoewel we in Nederland op veel fronten de zorg voor vluchtelingen goed georganiseerd hebben, helpen we deze kinderen niet altijd optimaal. Met EKANN wil ik bijdragen aan goede zorg voor alle vluchtelingenkinderen.

Sara Sahba

Adjunct-directeur en medeoprichter van EKANN

Ik ben AIOS Kindergeneeskunde en heb ook ervaring opgedaan bij de Jeugdgezondheidszorg Publieke Gezondheid Asielzoekers. Ik heb een sterke affiniteit met vluchtelingenkinderen en de zorg voor hen en wil me graag inzetten om het welzijn en de zorg van deze kinderen te optimaliseren. Met EKANN wil ik streven naar health equity voor alle vluchtelingenkinderen in Nederland. Op 8 juni 2022 heb ik op een congres voor kinderartsen meer verteld over mijn motivatie, zie hiervoor dit filmpje.

Bestuur

Nilou Ashtiani

Voorzitter van EKANN

Ik ben kinderarts en tevens oprichter van Radiqs, en ik houd me bezig met innovatie van medisch onderwijs, diversiteit en inclusieve medische communicatie. Als kind heb je geen keuze, maar je ervaart wel dagelijks de gevolgen van de keuze van anderen. Vluchtelingenkinderen zijn een kwetsbare groep en verdienen de expertise en begeleiding die nodig is om gezond op te groeien. Dit is belangrijk voor het kind zelf, maar ook in het belang van onze samenleving. Ik denk dat mijn ervaring als kinderarts en het oprichten/runnen van Radiqs ook EKANN van dienst kan zijn.

Shahryar Mir

Penningmeester van EKANN

Ik ben kinderarts in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Afgelopen jaren heb ik me veel ingezet voor gezondheidsbevordering van kinderen in ontwikkelingslanden, maar juist dichter bij huis zijn er ook grote verschillen in gezondheid en het bereiken van nodige zorg tussen kinderen uit sociaal betere kringen vs kinderen uit zwakkere sociale stromen. In het bijzonder zie ik een gebrek aan focus voor vluchtelingkinderen. Expertise ontbreekt in Nederland en er is sprake van versplintering van zorgpaden en zorgverleners. EKANN heeft als doel hier verbetering in te brengen. Voor mij is dit de belangrijkste reden om een meer actieve rol aan te nemen binnen EKANN.

Lisanne Denneman

Secretaris van EKANN

Ik ben AIOS kindergeneeskunde in Rotterdam en opgeleid als Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) waarna ik in Suriname en in Gambia heb gewerkt. Ook in Nederland bestaat er ongelijkheid binnen de gezondheidszorg. Ik vind het daarom belangrijk om de zorg toegankelijker en inclusiever te maken, zeker voor kwetsbare groepen zoals vluchtelingenkinderen. Als dokter wil ik graag over de grenzen van het ziekenhuis kijken en me naast individuele patiëntenzorg ook inzetten voor projecten die structurele verbeteringen nastreven.

Barend Gerretsen

Algemeen bestuurslid van EKANN

Ik ben Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) en senior public health expert met ervaring bij het KIT Royal Tropical Institute. Ik wil bijdragen aan het verminderen van ongelijkheid in de zorg door mijn ervaring met het opzetten van een organisatie te delen. Eerder heb ik bijgedragen aan het opzetten van het Opleidingsinstituut Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde.

Projectteamleden

Marina Kaspar

Anne Wever

Marit van der Haer

Stephanie Klein Ikkink

Mathias Vermaelen

Marissa Kooij

Victoria Beunders

Janneke van Oosterhout

Myrthe Goos

Veelgestelde vragen.

Hoe gaat EKANN om met privacygevoelige data?

EKANN werkt uitsluitend met geanonimiseerde gegevens en respecteert het beroepsgeheim van de zorgprofessional. Anoniem signaleren of advies vragen is de norm, zijn er wel persoonsgegevens nodig dan dient de verantwoordelijk zorgverleners hiervoor toestemming te verkrijgen van de patiënt. Voor situaties waarin dat niet mogelijk is, heeft EKANN juridisch advies gevraagd. Lees hier het privacydocument van EKANN.

Waarom is EKANN opgericht?

In de praktijk van zorgverleners loopt men geregeld tegen knelpunten aan of is er behoefte aan advies over specifieke aspecten van de zorg. EKANN wil voorzien in de behoefte om dit kwijt te kunnen en draagt op die manier positief bij aan de individuele zorg voor vluchtelingenkinderen in Nederland. De (geanonimiseerde) data over casuïstiek die we hiermee verzamelen zetten we vervolgens in om samen met beleidsmakers, ketenpartners en andere samenwerkingsorganisaties de zorg voor vluchtelingenkinderen in het algemeen optimaal te laten verlopen.

Vragen of interesse?

EKANN stelt u in staat om optimale zorg te leveren aan vluchtelingenkinderen – ondanks de uitdagingen. Dit kan door onderdeel te worden van het regionale netwerk, onderwijs te volgen over de zorg voor het vluchtelingenkind, advies te vragen of knelpunten te signaleren.

Nieuwsgierig geworden? Vraag ons hoe je kunt bijdragen!